Museumsbesøg - Auto & Technik museum Speyer

Forfatter: Martin Clair Svendsen
 
Er man til biler og teknik ligger der to museer midt i Tyskland som er et besøg værd. I den historiske tyske by Speyer, ligger Technik Museum Speyer. Museet er et teknisk museum og på netop dette museum fylder bilerne ikke mest, men alligevel er der en pæn samling og interesserer du dig kun for klassiske biler, er dette museum også anbefalingsværdigt.

Ud over biler har museet en imponerende udstilling, en hal beskæftiger sig med rumrejser og du kan se en ægte månesten, ligesom du kan se den imponerende og kæmpe store spaceshuttle Buran.

Udenfor venter dig imponerende oplevelser i en ubåd, et redningsskib, flere fly og helikoptere med trapper op så du kan se dem indvendigt, men mest imponerende er nok de to fly Boeing 747 jumbojet hvor du kan gå på vingen og giganten Antonov N-22 A - verdens største transportfly, der er så gigantisk stor at man bliver helt duperet.Har du børn med. er der rutschebane fra jumbo'en ned.

Når du når til biludstillingen venter dig flotte eksemplarer af tyske klassikere fra især Mercedes-Benz, men generelt når man hele vejen rundt på kloden og bilerne fremstår særdeles flotte og i meget flot og dekorative opsætninger.

Resten af museet er fyldt med cykler, knallerter, scootere, motorcykler, tog og togvogne, gamle entreprenørmaskiner, brandbiler og meget meget mere. 

Sjov tur for familien, man spiser til rimelige penge og kan få ordentlig mad og især de yngre børn vil glæde sig over en rutchetur ned fra Boeing 747 jumbo jet. En lille dag går hurtigt. Når du er i Speyer alligevel, er der en flot domkirke og gammelbymidte, et seeworld akvarie, ulighed for sejltur på Rhinen og ikke mindst kun 35km til technicmuseum Auto & Technik Museum Sinsheim som også er en heldagsudflugt.

 
Adresse:
Technik Museum Speyer
Am Technik Museum 1
D-67346 Speyer
 
Kort:

 

© Bilhistorie.dk
webmaster@bilhistorie.dk